Skip to main content

Myyntipäällikkö Sanna Jokinen: Tyytyväinen asiakas on luottamuksen mittari ja luo onnistumisen tunteen

Kun Messua osti viime keväänä Arvelin Internationalin liiketoiminnan, se vahvisti osaamistaan ja resurssejaan yhtenä alan johtavista yrityksistä. Kaupan myötä uutena messualaisena myyntipäällikön tehtävässä aloitti Sanna Jokinen. Hän kokee olevansa omalla alallaan ja työ vientiyritysten parissa on kiinnostavaa.

Messuan myyntipäällikkönä toukokuusta 2022 toiminut Sanna Jokinen on työskennellyt messualan parissa viimeiset viisi vuotta. Aiemmalta uraltaan hänellä on taustallaan pitkä kokemus palvelumyynnistä sekä asiakkuuksien hoidosta, projektinhallinnasta ja erilaisten tapahtuminen järjestämisestä.

Siirtymä Messualle oli Jokisen mukaan sujuva, ja hän kokee niin alan kuin työnsä mielekkäänä.

”Asiakkaat ja kollegat ovat työni suola, minkä lisäksi jokainen projekti on aina oman näköisensä. Työssäni palkitsevinta on, että saan olla avuksi ja työllä on konkreettinen merkitys. Tyytyväiset pitkäaikaiset asiakassuhteet tai uuden asiakkaan luottamuksen saaminen tuovat suurta iloa. Minulle on tärkeää projektin aikana, ettei asiakas jää yksin, vaan saa kaiken sen palvelun ja tuen, jonka tarvitsee.”

Vientiasiakkaille kansainväliset tapahtumat ovat itsestään selvyys

Erityisen hienoa Jokisen mielestä on nähdä ja kokea, kuinka messuprojekti etenee alkukeskusteluista osastosuunnitelmaan, ja kun toteutusvalmisteluiden jälkeen osasto on valmis luovutettavaksi asiakkaalle.

”Prosessi on joka kerta yhtä vaikuttava kokemus. Ja onnellinen asiakas – se on joka kerta yhtä hieno tunne.”  

Myyntipäällikkönä Jokisen asiakasryhmää ovat erityisesti vientiyritykset. Toimialat vaihtelevat, ja asiakkaat osallistuvat laajasti alansa tärkeisiin tapahtumiin niin ulkomailla kuin Suomessa.

Hän antaa esimerkkinä PIA ry:n, joka toimii puolustusteollisuuden parissa.

”Vallitseva maailmantilanne tekee asiakkuuden kanssa tehtävästä yhteistyöstä erityisen kiinnostavan. Helmikuussa olimme mukana toteuttamassa heidän kanssaan ensimmäistä kertaa Suomessa järjestetyn kansainvälisen konferenssi- ja messutapahtuma SecD-Dayn. Viime vuonna Messua hoiti PIA ry:n organisoimat Suomen maapaviljongit Pariisin Eurosatoryssa sekä Euronavalissa.”

Jokisen kalenterissa löytyy myös merkintä tapahtumasta Saksassa, jonne hän suuntaa asiakkaiden kanssa toukokuussa. LIGNA on puu- ja sahateollisuuden merkittävä kansainvälinen tapahtuma ja Messualla on siellä projektit useamman asiakkaan osastojen parissa.

Yhteisosastojen koordinoija

”Asiakasyhteydenpito, tarjouspyyntöjen hoito, osaston suunnittelussa mukana oleminen ja kaupan klousaaminen. Sitten roolini vähenee, ja projektipäällikkö ottaa vahvemmin koppia toteutuksesta. Oma roolini saattaa taas nousta, kun näyttely lähestyy, ja olen tarvittaessa paikan päällä luovuttavassa osastoa asiakkaalle ja varmistan, että kaikki on kunnossa”, listaa Jokinen työarkeaan.

Toisinaan Jokinen on mukana myös suunnittelemassa messujärjestäjän kanssa yritysten yhteisosastoa. Juuri sellaisen parissa Jokinen ahertaa myös tänä keväänä.

”Kyseessä on kansainvälinen tapahtuma, josta järjestävä taho otti meihin yhteyttä ja toivoi tapahtumaan omaa ”Suomi- osastoa”. He kysyivät, voisimmeko koordinoida yhteisosaston, ja varmistaisimme siihen mukaan suomalaisia yrityksiä. Yhteisosastoilla on aina hyvä tekemisen meininki ja iloisin mielin lähdemme suunnittelemaan tätäkin projektia.”

Myyntipäällikkö antaa vielä vinkkinsä messuosallistumista suunnitteleville. Ne ovat ajoissa liikkeellä oleminen ja aikataulujen ennakointi.

”Näin saadaan turvattua hyvät paikat messuhallissa, ja osaston suunnitteluun on kunnolla aikaa. Lisäksi, kun aikaa on tarpeeksi, ei tule kriittisiä yllätyksiä ja saadaan paras mahdollinen lopputulema. Joskus toki tulee tilanteita, että asiakas on päättänyt lähteä mukaan ihan kalkkiviivoilla. Se vaatii kaikilta paljon joustoa, mutta niin meillä Messualla kuin yhteistyökumppaneillamme on aito halu palvella ja lunastaa lupaus osaamisestamme”, Sanna Jokinen toteaa.

Kuva: Messua
Teksti: Tia Härkönen

Viimeisimmät artikkelit