Skip to main content

Suunnittelu

Messuosaston suunnittelu – puhtaalta pöydältä, asiakkaamme tavoitteista

Ei ole samantekevää, miltä messuosastosi tai tuotenäyttelysi näyttää. Tilan ja messuosaston on herätettävä oikeanlaista huomiota ja vieraan on voitava helposti tunnistaa yritys tai brändi.

Vaikka kaikkien tapahtumien yhteisenä tekijänä ja tavoitteena on vilkas, hedelmällinen vuorovaikutus, jokainen tapahtuma on myös yksilöllinen ja usein ainutlaatuinen: aloitamme puhtaalta pöydältä, asiakkaan tavoitteista. Toki hyödynnämme ja jalostamme myös kokemuksia aiemmin toteuttamistamme osastoista ja tiloista ‒ tiedämme, mitä kannattaa tehdä ja mitä ehdottomasti ei. Ja uskallamme myös kertoa sen.

Ideasta kaikki alkaa

Messuosaston suunnittelu lähtee aina asiakkaan toiveista, tavoitteista ja budjetista. Usein suunnittelun pohjana toimii asiakkaan oma visuaalinen ilme; brändi- tai graafinen ohjeistus. Suunnittelun pohjana voi olla myös yksittäisen tuotteen visuaalinen ilme tai osastolle toteutettava teema. Myös kunkin messukohteen omat rakennussäännöt ja tekniset toiminnot ohjaavat suunnittelua. Näitä ohjeita kunnioittaen ammattitaitoisilla suunnittelijoillamme riittää ideoita ja luovia ratkaisuja osaston toiminnallisuutta unohtamatta.

Kun asiakas antaa Messualle toimeksiannon, alkaa katkeamaton ketju suunnittelusta aina osaston rakentamiseen, purkuun ja palautekeskusteluihin asti.

Onnistu tapahtumassa: tee hyvä tarjouspyyntö –blogitekstimme kokoaa kaikki asiat, jotka messuosaston suunnittelussa tulee tietää ja ottaa huomioon.

Ymmärrämme, että kaikkien tapahtumien yhteisenä tekijänä ja tavoitteena on tuloksellinen vuorovaikutus: hyvin ideoitu, suunniteltu ja toteutettu näyttelyosasto saa messukävijät kiinnostumaan brändistä ja tuotteista. Osasto vaikuttaa, viihdyttää, koskettaa, naurattaa, sitouttaa – luo messuille ominaista lisäarvoa.

Kanssamme voit vierailla osastollasi jo ennen messuja. Ehdotuksen messuosastostanne toimitamme 3D-kuvina, jotka vastaavat tarkasti suunniteltua osastoa. Isoissa kokonaisuuksissa teemme myös osastoanimaation. Tiedät mitä saat.

Teemme myös muuta tila- ja graafista suunnittelua. Olemme suunnitelleet asiakkaillemme toimisto- ja näyttelytiloja sekä tulosteita monenlaisiin tarpeisiin.

Toteutus

Messuosaston toteutus – viimeistä piirtoa myöten valmis

Toteutamme messuosastot haluttaessa kokonaispakettina. Näin pystymme varmistamaan laadukkaan lopputuloksen. Niin Messualla kuin kumppaneillammekin on pitkä kokemus messurakentamisesta sekä erilaisista näyttely-ympäristöistä. Käytännössä testattu projektinhallintamme varmistaa, että messuosasto täyttää asiakkaamme tarpeet.

Messualla on vahva kokemus osastojen toteuttamisesta ympäri maailmaa erilaisissa rakennusympäristöissä tiukoissakin aikatauluissa. Vuosien varrella olemme rakentaneet laajan kumppaniverkoston, joista toteuttajat valitaan kunkin projektin tarpeiden ja sijainnin mukaisesti. Toteutuskohteessa luotettavat yhteistyökumppanimme rakentavat osaston suunnitelmien ja sovitun aikataulun mukaisesti.

Koska toteutamme vuosittain satoja messuosastoja Suomessa ja ulkomailla, yllätyksiltäkään ei voi välttyä. Siksi väitämme, että messutoteuttajan veri punnitaan tahtona venyä viime hetken muutoksiin ja taitona ratkaista eteen tulevat yllätykset.

Onnistuu!

Yksi Messuan vahvuuksia on luottamus. Luottamus on olennaista toiminnassamme niin sisäisesti työkavereiden kesken kuin asiakkaaseen päin. Messuan henkilökunta tuottaa laadukasta palvelua ja nopeita ratkaisuja hyvin erilaisissa projekteissa ja joskus melko tiukoissakin haasteissa ja aikatauluissa. Emme jätä asiakasta pulaan, vaikka yllättäen kohdattu haaste olisi uusi meillekin.

Voimme toteuttaa asiakkaillemme juuri heidän tarpeidensa mukaiset tilat – niin valmiit pakettiosastot kuin yksilöllisesti suunnitellut design-osastot tai muut demo- ja näyttelytilat. Yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa tarjoamme kaikki messuosastoon ja –osallistumiseen tai muihin esittelytiloihin liittyvät palvelut.

Blogitekstissämme Onnistu tapahtumassa – löydät vinkkejä hyvän tarjouspyynnön tekemiseen.

Referenssikuvia toteutuksistamme

Projektinhallinta

Messuosasto palveluna ‒ asiakkaidemme arvostama

Ajoissa, suunnitelman mukaisena, viimeisteltynä, kustannusarvion puitteissa ‒ projektinhallintamme varmistaa, että toteutus vastaa ja täyttää asiakkaamme tarpeet.

Kiitetty palvelumme syntyy henkilökuntamme ammattitaidon, kokemuksen ja hiotun toimitusprosessin yhdistelmästä. Käytettävissänne on monipuolinen osaamisemme sekä kokemuksemme tuhansien messuprojektien toteuttamisesta. Kotimainen projektinhallintamme tuottaa kiitellyn palvelukokemuksen. Käyttämämme paikalliset yhteistyökumppanimme mahdollistavat asiakkaillemme kustannustehokkaan osallistumisen. Monet tunnetuista tapahtumapaikoista ja messuista ovat meille ennestään tuttuja. Jo tämä helpottaa monia käytännön järjestelyjä ja jopa säästää asiakkaan kustannuksia.

Näyttelyosallistumiseen on valmistauduttava ja meidän tavoitteemme on tehdä se yrityksellenne mahdollisimman helpoksi. Hyödyntämällä Messuan projektipäällikön kokemusta säästät aikaa, vaivaa ja rahaa. Kokonaisuus pysyy hallinnassa sekä sovitussa aikataulussa ja budjetissa.

Blogissamme kerromme tarkemmin siitä, mitä projektipäällikkömme tehtävät pitävät sisällään.

Tiedätkö, mitä projektipäällikkömme tekee?