Skip to main content

Tapahtumakonsepti pitkällä elinkaarella – ota mallia Betonipuistosta

Messua toteuttaa lokakuussa FinnBuild 2022 -messuille Betonipuiston, joka on betoni- ja rakennustoimialalla vaikuttavien 25 organisaation yli 1000 neliön yhteisosasto.

Betonipuisto 2022

Betonipuisto mallia 2022 on jo toinen betoni- ja rakennustoimialan yhteisosasto, jonka Messua toteuttaa. Ensimmäisen kerran Betonipuisto ihastutti FinnBuildissä vuonna 2018. Koronavuoden 2020 takia väliin jäänyt uusinta koetaan vihdoin 4.-6.10.2022, kun Betonipuisto rakentuu Helsingin Messukeskukseen uudella voimalla peräti 25 näytteilleasettajaa palvelemaan.

Sujuvaa toteutusta ja toimivuutta

Yhteisosastot ovat monessa tapauksessa yrityksille loistava tapa saada enemmän vähemmällä. Taustalla on synergiaetu niin laadussa kuin kustannuksissa. Yhdessä saadaan aikaan monesti näyttävämpää ja tekemiseen voidaan sisällyttää enemmän vahvoja uusia elementtejä ja elämyksiä, kun mukana on useampi taho.

Messuan rooli Betonipuistossa on ollut merkittävä niin yhteisosaston tilasuunnittelussa kuin visuaalisessa suunnittelussa, kuten Betonipuiston logon, ilmeen ja verkkosivuston suunnittelussa, toteutuksessa ja hallinnoinnissa. Messua hoitaa myös tapahtuman ennakkomarkkinoinnin, kutsut, jälkimarkkinoinnin ja asiakaskyselyt. Kokonaisuuden rakentamisen lisäksi Messua tarjoaa tarvittaessa yksittäisille Betonipuiston yrityksille heidän osastojensa suunnittelun ja toteutuksen.

”Tapahtuman aikana katsomme, että kaikki sujuu suunnitellusti. Hoidamme tarjoilujen ja tietoiskujen järjestelyt ja tarvittaessa muut käytännön asiat, joita eteen tulee. Varmistamme, että niin osastoilla olevat asiakkaamme kuin heidän vieraansa ovat tyytyväisiä”, Betonipuiston projektipäällikkö Jonna Simola avaa Messuan tekemisiä.

Messuan osaaminen on vahvasti suunnittelussa ja projektinhallinnassa sekä konseptoinnissa.

”Hyvien kumppaneiden kanssa pystymme tarjoamaan Betonipuiston kaltaisiin suurempiin konsepteihin myös markkinointia ja viestintää. Betonipuiston kanssa halusimme vuonna 2018 tarjota asiakkaillemme kokonaisvaltaisempaa palvelua ja klassisesti voisi sanoa, että siitä se sitten lähti”, Simola toteaa.

Betonipuisto on esimerkki pitkän elinkaaren tapahtumatoteutuksesta

Betonin tuotekehitys ja laadunvarmistus ovat yhteispeliä, jota eri yritykset vievät yhdessä eteenpäin. Betonipuisto edustaa alan toimijoiden yhteistyötä parhaimmillaan.  Osasto tarjoaa vierailijoille tietoiskuja, uusia näkökulmia sekä fiilistä & faktaa betonista ja Betonipuisto-yhteisön eri yrityksistä.

”Betonipuisto on tiivistä yhteistyötä kaikkien siinä mukana olevien organisaatioiden kesken. Ideoita ja mahdollisuuksia on heitelty ilmaan yhdessä, ja niitä on jalostettu matkan varrella. Messualla olemme innoissamme, että saamme olla jälleen mukana tässä ainutlaatuisessa yhteisosastossa. Tekeminen tuskin jää tälläkään kertaa tähän, vaan Betonipuistolla on selkeä jatkumo”, uskoo Messualta Betonipuiston kokonaisuudesta vastaava Maarit Liivamäki-Koivisto.

Voit tutustua Betonipuistoon tarkemmin osoitteessa www.betonipuisto.fi.

Teksti: Tia Härkönen
Kuva: Messua Oy

Viimeisimmät artikkelit