Skip to main content
Pemamek – Messuan suunnittelema messuosasto

Messuosaston menestyksen avaimet – mitä kävijät arvostavat?

Artikkelin kirjoittaja: Sanna Jokinen

Messuhallissa kaikki yritykset kilpailevat huomiosta. Yrityksille messut eivät ole vain markkinointikustannus, vaan investointi, joka tuottaa parhaat tulokset, kun osallistuminen suunnitellaan huolellisesti. Kokemuksemme mukaan menestyksekkäät messut eivät toteudu sattumalta – ne vaativat huolellista suunnittelua niin ennen tapahtumaa, sen aikana kuin jälkeenkin.

Kokosin tähän alle vinkkejä, jotka auttavat varmistamaan, että messuosallistumisenne tuottaa parhaat mahdolliset tulokset. Käyn myös läpi, mitä messukävijät arvostavat ja mitä olisi hyvä ottaa huomioon, jotta osastonne erottuu edukseen ja tukee asettamianne tavoitteita.

1. Visuaalinen ensivaikutelma ratkaisee

Messukävijän huomio kiinnittyy ensin visuaalisuuteen: erottuva osasto herättää kiinnostuksen. Tuttu brändi-ilme auttaa tunnistamaan yrityksen ensisilmäyksellä. Grafiikkapinnoilla, erilaisilla muodoilla, tehokkaalla valaistuksella tai rohkeilla kontrastiväreillä saadaan osastoa nostettua esiin muista messuosastoista.

2. Tilasuunnittelu tukee vuorovaikutusta

Messukävijälle on tärkeää, että osastolle on helppoa tulla, osastolla voi liikkua vaivattomasti ja kaikki tarvittava tieto on helposti saatavilla. Hyvin suunniteltu tila ohjaa kävijän luontevasti keskusteluun ja auttaa häntä löytämään yrityksen tarjoamat palvelut tai ratkaisut. Avoin tila houkuttelee astumaan sisään, ja tuotteille ja palveluille varatut paraatipaikat varmistavat, että kävijä huomaa ne heti. Yritys hyötyy hyvin suunnitellusta osastosta: se tukee miellyttävää kävijäkokemusta, jolloin vuorovaikutus tehostuu.

3. Interaktiivisuus jää mieleen

Kokemuksellisuutta arvostetaan ja esitteiden jakaminen ei enää riitä, vaan yrityksen tulisi panostaa vuorovaikutukseen ja osallistamiseen. Tuotedemot ja hands-on-kokemukset antavat kävijälle mahdollisuuden testata tuotteita itse. Kilpailut tai pelillistetyt elementit tuovat lisäviihdettä. Kun yritys saa kävijän osallistumaan aktiivisesti, syntyy vahvempi muistijälki ja sitoutuminen brändiin kasvaa. Yrityksen hyöty tulee siitä, että vuorovaikutus herättää keskustelua ja mahdollistaa yrityksen viestin välittämisen suoraan kohderyhmälle.  

4. Myyntitiimi tekee vaikutuksen

Kävijän kokemus yrityksestä on pitkälti riippuvainen siitä, millaisen vastaanoton hän saa. Palvelualtis, helposti lähestyttävä ja innostunut myyntitiimi luo positiivisen vaikutelman, joka parhaimmillaan johtaa hyviin keskusteluihin ja jatkotoimenpiteisiin. Jokaisella osastolla työskentelevällä tulisi olla selvä tieto, mikä hänen roolinsa on tapahtumassa ja mitä messuosallistumisella halutaan saavuttaa. 

5. Jälkihoito ratkaisee lopullisen hyödyn

Messukävijä saattaa keskustella useiden yritysten kanssa tapahtumassa. Kun kävijän kokemus messuilla on ollut positiivinen ja hänelle tarjotaan lisäarvoa myös messujen jälkeen, todennäköisyys yhteistyölle kasvaa. Tehokas jälkihoito on kaiken a ja o. Ilman sitä, voi koko messuinvestointi mennä hukkaan. 

Messut ovat mahdollisuus kasvuun

Kun tilasuunnittelu tukee vuorovaikutusta ja messuosasto on visuaalisesti houkutteleva ja brändi-ilmettä tukeva, myyntitiimi on aktiivinen ja kaikki osastolla työskentelevät ymmärtävät vierailijan tarpeet ja odotukset – messut tuottavat liiketoiminnallista hyötyä.

Haluatko varmistaa, että seuraava messuosallistumisesi tuottaa parhaan mahdollisen tuloksen? Ota yhteyttä – autamme suunnittelemaan osaston, joka tukee liiketoimintanne tavoitteita ja jättää vahvan vaikutuksen kävijöihin.

Sanna Jokinen

Artikkelin kirjoittaja

Sanna Jokinen

Myyntipäällikkö, Messua Oy

sanna.jokinen@messua.fi


Sanna toimii myyntipäällikkönä Messualla ja omaa vahvan kokemuksen asiakkuuksien hoidosta sekä projektinhallinnasta. Hänelle on tärkeää tarjota asiakkailleen kokonaisvaltaista tukea ja konkreettista hyötyä messuprojekteissa.

Viimeisimmät artikkelit