Skip to main content

Messualta joululahjoitus lapsille Ukrainaan ja kotimaan lapsille kiusaamisen vastaiseen keräykseen

Messua Oy tukee tänä jouluna kahta eri tahoa, joita molempia yhdistävät lapset ja heidän auttamisensa.

Messua Oy osallistuu tänä jouluna sekä Pelastakaa Lapset ry:n Ukrainan lasten tukikeräykseen että Mannerheimin Lastensuojeluliiton MLL:n kotimaan lasten kiusaamisen vastaista työtä tukevaan keräykseen.

Pelastakaa Lapset ry ja Ukrainan lapset

Pelastakaa Lapset ry on toiminut Ukrainassa vuodesta 2014 lähtien ja jatkaa hätäavun toimittamista lapsille ja heidän perheilleen. Se toimittaa hätäapuna ruokaa, vettä ja vaatteita, huolehtii lapsista, jotka ovat joutuneet eroon vanhemmistaan sekä auttaa perheitä takaisin yhteen. Järjestö on myös paikan päällä lähialueen maissa auttamassa Ukrainasta paenneita lapsia.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja lapset sekä nuoret Suomessa

MLL tekee tärkeää lasten ja nuorten kiusaamisen vastaista työtä. Lasten ja nuorten puhelimessa ja chatissa kiusatuille tarjotaan matalan kynnyksen keskusteluseuraa. Palvelu on auki vuoden jokaisena päivänä, ja se on maksuton, anonyymi ja kaikille avoin.

Lisäksi:

  • Selviytyjät-verkkotukiryhmissä on tarjolla vertaistukea. Tukiryhmä on paikka, jossa yhdessä luodaan kokemuksia siitä, että maailmassa on myös hyviä tyyppejä, eikä ketään jätetä yksin.
  • Nuortennetissä on paljon kiusaamiseen liittyvää tietoa ja tukea. Kiusaaminen puhututtaa paljon myös moderoidulla keskustelupalstalla, jonne jokainen pääsee osallistumaan keskusteluun.
  • MLL tukee kiusattujen lasten vanhempia, jotta myös heillä olisi myös paikka purkaa raskaita tuntemuksia muiden samaa kokeneiden kanssa. Tukea on tarjolla vanhempainpuhelimessa ja verkossa sekä kiusattujen lasten vanhempien vertaistukiryhmissä.
  • Aikuisten kouluttaminen ja ohjaaminen on tärkeä ensiaskel kiusaamisen ehkäisyyn. MLL tarjoaa laajasti maksutonta asiantuntijatietoa, käytännön tukea sekä koulutusta kiusaamisen ennaltaehkäisyyn muun muassa lasten kanssa työskenteleville ammattilaisille ja lasten vanhemmille.

Toivotamme kaikille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme hyvää ja rauhallista joulunaikaa sekä onnellista uutta vuotta 2023. Pidetään huolta toisistamme ja etenkin lapsista, jotka eivät siihen itse pysty.

Viimeisimmät artikkelit