Sisustuksen trendit napataan nopeasti messuosastoillekin

Messuan luova suunnittelija Riika Anundi-Koskinen kävi syksyn alussa tutustumassa Habitare-messujen antiin. Lifestyle- ja sisustuspuolen trendit näkyvät yleensä nopeasti myös tapahtumissa, joten Messualla katsotaan ja kuunnellaan herkällä korvalla kaikkea uutta ja inspiroivaa asiakkaan osastototeutuksia varten.

Messua suunnittelee ja toteuttaa aina asiakkaiden tavoitteita ja brändiä tukevan messuosaston, joko perinteitä vaalien tai rohkeasti revitellen. Omassa työssään suunnittelijana Riika Anundi-Koskinen huomioi aina asiakkaan tavoitteet siitä, kuinka osastoa tai pop-upia lähtökohtaisesti halutaan käyttää ja mitä siellä pitää pystyä tekemään.

– Tämän päälle rakentuu suunnitelma siitä, millainen tunnelma, värit ja fiilis pitäisi syntyä niin asiakkaalle eli näytteilleasettajalle kuin messuvieraille, hän avaa suunnittelun taustoja.

Miltä näyttää syksy 2018 ja mitä tuo vuosi 2019

Maanläheisiä sävyjä ja luonnon monimuotoisuus
Maanläheisyys on yhä trendin keskiössä ja samoin sen syvät sävyt: ruskea, terrakotta, kinuski, olki ja kalpea beige sekä syvä vihreä. Materiaaleissa tarjolla on rosoa, rustiikkia ja rouheutta. Käsintehdyn ja materiaalien runsaus saa näkyä ja tuntua.

Värien kirjoa
Seinä- ja kalustepinnat ja kaakelit, jopa lattiatkin saavat nyt värikylpyjä sekä uusin neutraalein värisävyin että vahvojen värien kautta. Kalpeaa pinkkiä, persikkaa, laventelia ja minttua näkee yhä enemmän niin pintamateriaaleissa, kalusteissa sekä tekstiileissä.

”Japandi” eli Skandi meets Japan
Moderni skandityyli on selkeää muotokieltä, vaaleaa puuta, aitoja materiaaleja nahasta pellavaan ja luonnonmukaisia värisävyjä ja laadukasta käsityötä. Tähän kaikkeen sopii täydellisesti mukaan japanilainen eleettömyys, joka näkyy nyt etenkin puurunkoisissa ja puisissa uutuuskalusteissa. Tai esimerkiksi keramiikassa ja tekstiilien kuoseissa.

Trendejä tulee ja menee – omaleimaisuus ja trendien seuraamattomuus ovat sitä myös

Riika Anundi-Koskinen ilahtui Habitaren jälkeen siitä, miten sisustamisen tyylisuunta on vain vahvistunut kohti luonnonläheisyyttä ja autenttisuuden sekä aitouden esiintuomista. Toisaalta ajan trendi mahdollistaa myös sen, että trendejä ei tarvitse seurata. Kaikki omaleimaisuus ja rohkeat kokeilut ovat IN juuri nyt.

– Yhtälailla vahvassa nousussa ovat siis taide ja käsityöt. Bongasin Habitaressa kaksi livemaalaajaakin ja eräällä ständillä pääsi sommittelemaan oman hyllyn sistustustuotteilla. Siihen sai lisätä myös omia tavaroita, joten kaivoin repustani huuliharpun sekä Pariisista nuoruusvuosina ostetun pikkuruisen Eiffel-tornin, naurahtaa pienten lasten äiti Anundi-Koskinen laukkunsa tarjontaa.

Lisäksi hän kokeili messuilla myös yhteisöllistä ryijyntekoa metalliverkkoon, mikä ihastutti ja jopa hauskuutti häntä luovana ihmisenä erityisesti.

KIINNOSTUITKO?

Lue myös Riikan aiempi haastattelu huhtikuulta 2018, jossa hän taustoittaa tarkemmin sitä, mitkä trendit nousevat erityisesti esiin messuosastojen, showroomien ja pop-up -tilojen suunnittelussa.

Teksti: Tia Härkönen
Kuvat: Riika Anundi-Koskinen