Eltel Networks Oy

”Messuan tekemisestä välittyy halu auttaa. Palvelusta ja yhteistyöstä kumpuaa ihmiseltä ihmiselle -asenne, jonka myötä pienemmänkin osastototeutuksen kanssa tuntee olevansa tärkeä.”

HANNA SAHLSTEN
Viestintä- ja markkinointipäällikkö, Eltel
[lvca_carousel autoplay_speed=”3000″ animation_speed=”300″ display_columns=”3″ scroll_columns=”3″ gutter=”10″ tablet_display_columns=”2″ tablet_scroll_columns=”2″ tablet_gutter=”10″ tablet_width=”800″ mobile_display_columns=”1″ mobile_scroll_columns=”1″ mobile_gutter=”10″ mobile_width=”1600″][lvca_carousel_item][/lvca_carousel_item][/lvca_carousel]

Samalla mallilla useammat messut – hyvä idea kantaa

Eltel Networks on johtava pohjoiseurooppalainen teknisten palveluiden toimittaja infraverkkotoimialalla. Sen asiakkaita ovat erityisesti sähköverkko- ja energiayhtiöt sekä teleoperaattorit.

Suomessa yrityksellä on 60 toimipaikkaa ja se tarjoaa asiakkailleen laajan valikoiman infraverkkopalveluita ulottuen suunnittelu-, rakentamis- ja ylläpitopalveluista aina kokonaisvaltaisiin projektitoimituksiin asti.

Haaste: Messuosasto varattuna, mutta ei muuta

On monia tapahtumia, joita ei järjestetä joka vuosi. Tai jos järjestetään, ne ovat yleensä näytteilleasettajien kesken niin suosittuja, että hyvä tuttu osastopaikka varataan saman tien valmiiksi jo seuraavaa kertaa varten. Tällainen tilanne oli vastassa myös Eltelin viestintä- ja markkinointipäällikkö Hanna Sahlstenilla, kun kalenterissa oli edeltäjän tekemät kaksikin messuvarausta, mutta ei vielä mitään konkreettista suunnitelmaa tai konseptia, jolla lähteä liikkeelle.

Ensimmäisenä tulossa oli teollisuussektorin Pohjoinen Teollisuus -messut Oulussa toukokuussa. Kun helmikuisena päivänä puhelin soi ja langan päässä Messuan myyjä kyseli kuulumisia, oli Sahlsten tyytyväinen.

”Messua oli siinä vaiheessa itselleni uusi tuttavuus. Puhelinkeskustelussa välittyi aito kiinnostus ja kerroin, että itse asiassa on tilanne päällä ja messuosastolle tarvetta. Siinä kohdassa oli helpotus, että ongelma ratkesi melkein kuin itsestään. Päätin, että Messuaa käytämme.”

Nopea päätös ja puhelimessa saatu hyvä fiilis myös kantoivat. Yhteistyö oli alusta asti luontevaa, ja viestintä- ja markkinointipäällikön oli helppo antaa speksit, mitä osastolla tarvitaan.

”Eltel ei messuilla esittele tuotteita. Tavoitteemme on vahvistaa näkyvyyttä ja läsnäoloa. Tapaamme messuilla ennen kaikkea olemassaolevia asiakkaita ja hoidamme henkilösuhteita.  POTE:n lisäksi pohjoisessa ei ole oikein meille muita messuja, joten näkyvyys siellä on tärkeää myös siksi, että olemme iso työnantaja. Henkilöstömäärämme Suomessa on 1500 henkeä.”

Ratkaisu: Helposti + jujua yksityiskohdissa

Eltelin messuosaston layout suunniteltiin valmiiksi varatun 12 neliön pinta-alan mukaisesti. Toteutus rakentui Messuan Helposti-osastoratkaisun pohjalta, mutta visuaalisessa suunnitelmassa haluttiin tuoda esiin yksityiskohtia.

”Budjettimme osaston toteutukseen ei ollut iso, mutta se ei tarkoita, ettei mukaan saisi jotain erityistä. Messua ideoi esimerkiksi osastomme maton brändiämme kunnioittaen, ja se leikattiin logossamme olevaa kaarta mukaillen. Lisäksi koko takaseinän tausta on toteutettu kuvalla, jossa näkyy selvästi asentajamme korvassa välkehtivä pieni korvakoru. Siitäkin sai hauskasti jutunjuurta vierailijoiden kanssa”, Hanna Sahlsten sanoo hymyilen.

Eltelin osastolla päivysti messujen ajan myös asentajaa esittävä mallinukke – Tero Tarkka. Sen toimitus erikseen järjestetyllä kyydillä Espoon toimistolta Ouluun oli rankka, ja nuken käsivarsi oli irronnut.

”En olisi yksin sitä paikalleni siinä hässäkässä kovin helposti saanut. Messuan myyntipäällikkö tuli tervehtimään osastollemme ja huomasi tilanteen. Yhdessä hänen kanssaan korjasimme  Teron. Meitä nauratti aluksi, että koko kaveri pitää riisua, mutta onneksi  ei ihan sentään. Takkia joudutiin avaamaan ja koska kyseessä on parimetrinen mallinukke, niin yksin en olisi sitä saanut tehtyä.  Tuollaista välittömyyttä ja apua arvostaa messutohinan keskellä!”

Tulos: Oulu ja Tampere yhden ständin taktiikalla

Eltelin valmiina olevat osastopaikat sekä Oulussa että syksymmällä Tampereen Energia-messuille ovat molemmat saman kokoisia. Siksi osaston suunnittelussa ja toteutuksessa päätettiin löydä heti alusta lähtien kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Suunnitelmat ja toteutus ovat samat molemmissa, mikä tuo kustannustehokkuutta ja myös sujuvoittaa messuvalmisteluja.

”Ouluun saapuessani tiesin, mitä odottaa, sillä osastosta saamani kuvat olivat niin selkeät. Osasto myös toimi hyvin tarpeisiimme. Lisäkehitettävää on aina ja tästä nappaan näytteilleasettajana koppia seuraavaan kertaan. Pienen osaston yhteydessä olevaan varastotilaan tarvitaan naulakko, tuoli, peili ja roskakori. Messupäivät ovat pitkiä ja varastotila toimii hyvin pikkukonttorina, jos täytyy käydä välillä soittamassa työpuheluita tai haluaa hetken levähtää”.

”Messua teki kaiken kaikkiaan osastomme kanssa hyvää työtä.  Vanhojen aiempien ständitoteutusten kuvista olen nähnyt, kuinka osastollamme on ollut esimerkiksi rumasti johtoja roikkumassa näytön takaa. Mutta ei Messuan kanssa. Nyt meillä oli kaikki tyylikästä, viimeisteltyä ja valmista. Vaikka osastomme oli sinänsä perusmallia, oli kaikki siistiä ja tehty meille hyvissä ajoin. Seuraavan kerran näemme sitten Energia 2018 -messuilla”, Sahlsten toteaa.

Palvelutili Oy / Vaana
XO Boat Oy
Muut referenssit