Onnistuu. – yhdessä tuloksia

Triolab Oy päätti kilpailuttaa messuosastojen tuottajan suunnittelun, projektihallinnan ja toteutuksen osalta loppusyksystä 2019 seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Messua Oy oli mukana tarjoamassa palveluja ja uutta messukonsepti-ideaa ”avaimet käteen” -kokonaisuutena annetun briefin pohjalta. Molemmille osapuolille uusi yhteistyö käynnistyi Labquality Days 2020 -tapahtumassa helmikuun alussa.

 

 

”Oli mielenkiintoista lähteä rakentamaan konseptuaalista kokonaisuutta sekä palvelemaan uutta asiakasta, kun molemmilla osapuolilla sekä yhteyshenkilöillä ei ollut mitään kokemusta kummankaan yrityksestä ja ennen kaikkea Triolab Oy:n toimiala sekä tapa toimia oli itsellenikin uusi tuttavuus. Tämä uusi mahdollisuus motivoi todellakin tutustumaan toimialaan sekä ennen kaikkea yritykseen ja sen brändiin”, toteaa asiakkuudesta vastaava myyntipäällikkö Samuli Sala.

Triolab Oy:llä oli ollut edellinen osastokokonaisuus käytössään n. kolme vuotta. Nyt haluttiin jotain uutta sekä erottuvaa kokonaisuutta, konseptia, jossa kokonaisuudesta pystyy muokkaamaan eri kokoiset sekä malliset osastot tontin koon muutoksen huomioiden. Tärkeässä roolissa oli myös kestävän kehityksen periaatteet. Lisäksi painotettiin, että Triolab Oy brändi tulee luontaisesti esiin ja konsepti tukee toiminnallisuutta sekä muokkaantuu esiteltävien koneiden sekä laitteiden mukaan. Huomiota tuli kiinnittää myös valaistukseen sekä sähkön helppoon saantiin esittelytiskeille.

”Toimeksiantomme ei ollut ihan helpoimmasta päästä, sillä osallistumme vuoden aikana useampaan tapahtumaan ja osastopaikan koko ja muoto vaihtelevat eri tapahtumissa. Halusimme kuitenkin meille brändättyjä rakenteita, ja kestävän kehityksen mukaisesti niille toivottiin myös uusiokäyttömahdollisuutta. Messualla kuunneltiin toiveitamme erityisen hyvin ja meille tarjottiin mm. eri muotoon muunneltavissa olevia tasoja.” markkinointikoordinaattori Jaana Virtanen Triolabilta toteaa.

 

 

”Koska alallamme tehdään paljon ”kertakäyttöosastoja”, pyrimme lähtökohtaisesti aina omassa suunnittelussa ottamaan huomioon moni- ja uusiokäyttöisyyden, varsinkin jos asiakkaalla on useampi messutapahtuma vuodessa. Näin syntyy ennen kaikkea aitoja ilmastotekoja ja myös kustannustehokkuutta sekä helppoutta osallistumiseen tapahtumiin asiakkaalle.” Samuli Sala kertoo ja jatkaa:

”Suunnittelussa lähdimme hakemaan brändin värimaailmasta sekä logon muotokielestä uudenlaista, värikkään raikasta ilmettä osastokonseptiin aina kalusteisiin asti. Osastosta haluttiin valoisa ja se ratkaistiin hyödyntämällä yläosaan tulevaa palkkiratkaisua sekä integroimalla valoseinää muuhun rakenteeseen. Näin saadaan mukavasti brändi esille omassa viitekehyksessään. Konseptia voi myös kutsua kameleontiksi, sillä eri rakenneratkaisut sekä tasot on tehty muokkaantumaan eri kokoisiin osastoihin”.

 

 

Uuden kokonaisuuden ja yhteistyön aloittaminen on aina kahden kauppa ja yllätyksiäkin saattaa tulla.

”Onnistuu.-asenne tuli testattua myös toteutusvaiheessa paikan päällä Labquality Days 2020 -tapahtumassa. Palkkirakenteita oli muutettu monikäyttöisyyden mahdollistamiseksi ja johdotukset eivät menneetkään alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Oli hienoa huomata, että haasteisiin reagoitiin nopeasti ja lopputuloksesta saatiin sellainen kuin toivoimme sen olevan.” sanoo Jaana Virtanen Triolabilta.

”Kävimme vielä yhdessä läpi messujen jälkeen, miten etenemme seuraavan tapahtuman osalta sekä mitä pieniä yksityiskohtia vielä yhteistyössä hiotaan ja kehitetään, jotta ensimmäisen ponnistuksen jälkeen seuraava on entistä helpompi tehdä” Samuli kertoo.

”Olimme yhteistyön alkuun ja ensimmäiseen tapahtumaan tyytyväisiä. Päätökseemme lähteä yhteistyöhön Messuan kanssa vaikutti paljolti se, että Messuan suunnittelema ratkaisu oli toiveidemme mukainen ja palveluasenne oli kohdillaan. Messualta välittynyt tunne siitä, että kaikki onnistuu, oli tärkeä pointti valinnassa, kun tulevista osastokokonaisuuksista ei ole tarkkaa tietoa, eikä toteutuksen tasokkuutta pysty etukäteen vertailemaan. Tästä on hyvä jatkaa yhteistyötä seuraavien tapahtumien ja vuosien ajan.” Jaana Virtanen, Triolab Oy