Ei mikä tahansa messuosasto – Betonipuisto yhdistää isosti 21 toimijaa

Betoniteollisuus tuo FinnBuildiin kaikkien aikojen suurimman osaston, Betonipuiston. Messua on ollut merkittävä kumppani sen toteutuksessa, toteaa Tiina Kaskiaro Betoniteollisuus ry:n edustajana.

Betoni on järeän runkorakentamisen perinteinen kivijalka ja modernin rakentamisen monipuolinen mahdollistaja. Monet alan toimijoista ovat perheyrityksiä, jotka tarjoavat työtä ja työpaikkoja muuallakin kuin pääkaupunkiseudulla.

Betonirakentamisessa tuotekehitys ja laadunvarmistus ovat yhteispeliä, jota alan yritykset vievät yhdessä eteenpäin koko rakentamisen kentässä. Samalla mallilla päätettiin lähteä edistämään alan näkyvyyttä myös Finnbuild-messuilla.

Yhteistyön ja osaston suunnittelu alkoi jo reilusti yli vuosi sitten. Tuloksena on syntynyt huikea Betonipuisto, 21 yrityksen yhteisosasto. Sen toteutuksessa yhteistyökumppaninamme on Messua Oy, joka on kuunnellut tarpeitamme ja toiveitamme tarkalla korvalla.

Tietoa ja taitoa tyylikkäästi esillä

Betonipuistossa esillä on laajasti tietoa ja osaamista kaikkeen betoniin liittyvästä. Noin 1000 neliön osastolla mukana olevat yritykset saavat taatusti näkyvyyttä, mutta samalla Betonipuisto on kyseisten toimijoiden yhteinen brändäyshanke betonirakentamisen puolesta.

Betonialaa ei ole totuttu pitämään kovin innovatiivisena, pikemminkin päinvastoin. Todellisuudessa ala on pitkään tehnyt hidasta, mutta varmaa tuotekehitystä ja juuri nyt tuotekehityksessä ja innovaatioissa on paljon uutta kiinnostavaa:

  • IoT-ratkaisut mahdollistavat koko valmisbetonituotannon ketjun laadunvarmistukseen
  • Betonikemian tutkimuksen avulla on pystytty pienentämään ympäristövaikutuksia
  • Mallintamisen hyödyntäminen suunnittelussa sekä kolmiulotteiset julkisivut ja erilaiset pintakäsittelytekniikat luovat täysin uudenlaista betoniarkkitehtuuria
  • Vettäläpäisevä betoni luo mahdollisuuksia hulevesien hallintaan ja kivipohjainen moduulikylpyhuonerakentaminen mahdollistaa entistäkin turvallisemmat märkätilaratkaisut
  • Ja monta muuta uutuutta, jotka tehostavat rakentamista ja mahdollistavat rakentamisen automatisointia ja entistäkin parempaa turvallisuutta.

Betonipuistossa saammekin tuotua näyttävästi esiin betonialan uusimmat tuotteet, palvelut, työmenetelmät ja ratkaisut ja takaamme mielenkiintoisen messuannin yhteistyökumppaneillemme ja asiakkaillemme. Tarjolla on tietoiskuja, uusia näkökulmia sekä fiilistä & faktaa betonista ja Betonipuisto-yhteisön yrityksistä.

Yhteisosastomme on suunniteltu tarkasti ja yksityiskohtiin on panostettu paljon. Messuan suunnittelijat ja muu henkilöstö on antanut osaamisensa ja innovatiivisuutensa upeasti käyttöömme ja odoton ainakin itse innolla lokakuuta koittavaksi.

Toivotan omalta osaltani myös sinut lämpimästi tervetulleeksi Betonipuistoon. Samalla reissulla voit piipahtaa myös FinnBuildissä! Ennen 10.-12.10 voit tutustua osastoomme ja meihin näytteilleasettajiin sekä ohjelmatarjontaan osoitteessa www.betonipuisto.fi. Nuo verkkosivutkin ovat muuten Messuan meille tekemät.

Tiina Kaskiaro
Kirjoittaja on tuoteryhmäpäällikkö Rakennustuoteteollisuus RTT ry:ssä ja edustaa Betonipuistossa Betoniteollisuus ry:tä.